Zalety gorzkiej czekolady

Gorzka czekolada to bardzo popularny produkt sprzedawany w wielu sklepach. Nie każdy wie, że ma ona wiele zalet dla organizmu.

Czekolada gorzka – dlaczego warto?

Ma ona różną zawartość kakao. Na sklepowej półce znajdziesz taką, która ma 60%, 70%, a także 90%. Każda z nich będzie miała inny smak. Warto spróbować wybranych lub wszystkich i zdecydować, która smakuje najlepiej.

Gorzka czekolada – lepszy smak

Już po odpakowaniu gorzkiej czekolady czuć przyjemny aromat kakao. Zachęca on do spróbowania. Po jednym opakowaniu na pewno będziesz mieć ochotę na więcej. Jedną z zalet jest też to, że nie zjesz jej całej od razu, tak jak mlecznej, po której jeszcze chce się jeść. Gorzkiej wystarczy zjeść kilka kostek.

Gorzka czekolada – z czym jeść?

Na przykład można ją sobie utrzeć do jogurtu naturalnego, który jesz na śniadanie. Wiórki czekoladowe dodadzą smaku wielu deserom. Można nimi posypać lody, śmietanę, ciasto.
Jak widać, gorzka czekolada to produkt, który warto spróbować i przekonać o jej smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz